Van speler, naar assistent, naar hoofdtrainer: Yannik Taniwel

Van speler, naar assistent, naar hoofdtrainer: Yannik Taniwel krijgt een nieuwe rol bij “zijn” SV Jong Ambon

Drie seizoenen geleden stopte Yannik Taniwel met voetballen bij vv RCS. Hij werd toen assistent trainer van Cees Houtepen bij RCS 1. Het afgelopen seizoen besloot hij toch zijn schoenen weer aan te trekken. Volgend jaar keert hij terug bij onze club in de rol van speler/trainer. Taniwel volgt daarmee Izaak Rehatta op die na 1,5 seizoen voortijdig de club heeft moeten verlaten.

“Na alles wat er vorig jaar maart gebeurd is binnen onze familie ben ik over een heleboel dingen gaan nadenken. Dus ook over voetbal. Ik ben op mijn 28e gestopt met voetballen, misschien is dat toch te vroeg geweest. Ik heb er geen spijt van, want de jaren die ik met Cees heb meegelopen als assistent zijn heel waardevol geweest. Ik wil voorlopig gewoon nog steeds voetballen. Met de juiste mensen om mij heen kan ik de rol van speler/trainer prima invullen.” Aldus Taniwel over zijn rol volgend seizoen.

Voor de buitenwacht kwam de aanstelling van Taniwel wellicht als een verrassing. Intern was dat allerminst het geval. “Tijdens de jaren dat ik bij RCS speler en assistent was heeft Melvin regelmatig contact mij gehad. Nu komt deze mogelijkheid voor ons allebei op het juiste moment.”

In 2021 heeft Yannik de cursus UEFA C afgerond. Volgend seizoen zet hij zijn eerste stappen als hoofdtrainer. “Het is wel mooi dat dat bij SV Jong Ambon is en kan. Ik blijf toch een speciale band met deze club houden. Als klein ventje zat ik al in de oude bestuurskamer op de Kruitmolen tijdens wedstrijdbesprekingen van oom Bert en oom Jim Pentury toen Pa nog in het eerste voetbalde. Mooi om dan op deze manier weer terug te keren toch?”

We hebben er vertrouwen in dat Taniwel met zijn kennis én voetbalervaring de eerste selectie een duwtje in de juiste richting kan geven. Hopelijk kan de vereniging daar de komende jaren dan op voortborduren.

Wij wensen Taniwel en de gehele selectie heel veel succes, plezier en bovenal een goede gezondheid toe in het nieuwe voetbalseizoen!

Met sportieve groeten,

Het bestuur van SV Jong Ambon