Onze sportvereniging is rookvrij!

De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?

Roken en sport passen niet bij elkaar. SV Jong Ambon is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We willen kinderen graag het goede voorbeeld geven. Dit betekent dat we onze jeugdspelers een gezonde en veilige sportomgeving bieden en beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken.

Sinds 1 januari 2019 vragen we onze senioren, coaches, trainers, ouders en bezoekers om bij wedstrijden, waar jeugd bij aanwezig is, niet meer te roken. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers alleen om buiten het zicht van onze jeugdspelers te roken. We rekenen erop dat onze leden en ouders en ook onze gasten zich net als wij sterk willen maken voor een gezonde omgeving voor de jeugdspelers.

  • Op zaterdagen tot 12:00 uur geldt er een algeheel rookverbod voor eenieder op de Sprong.
  • Een rookverbod voor eenieder op alle dagen en tijden voor de entree van het clubhuis en de entree van het kleedkamergebouw.
  • Een algeheel rookverbod op alle dagen en tijden op de tribune.
  • Een algeheel rookverbod op alle dagen en tijden binnen in de gebouwen.