Succesvol en gezellig Jeugdkamp 2023 (30 juni - 1 juli)

Op vrijdag 30 juni om 8.00 uur ’s-morgens werden de tenten, familie van Zon dank voor jullie support, opgehaald bij scoutinggroep de Scheldezwervers in Vlissingen. Na een voorbereiding van enkele maanden werd hiermee daadwerkelijk een start gemaakt met het Jeugdkamp voor de jeugdleden van onze club.

De grote tenten, 8 tot 10 personen, werden door vrijwilligers snel opgezet en tegen de middag stonden alle vier de tenten op de grasveldjes voor het clubgebouw. In de tenten zouden de jeugdleden te slapen worden gelegd in de nacht van vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli.

Met ongeveer 40 kinderen werd vrijdagavond begonnen met het gezamenlijk nuttigen van het avondeten, welke ons werd aangeboden door Cafetaria Lammers uit Middelburg.

Na het avondeten en het inrichten van de slaapplaatsen in de tenten werd om 20.00 uur begonnen met het avondprogramma:  Een speur- en puzzeltocht voor de JO8 en de JO10 door de Middelburgse wijken Zanddorp en Griffioen en een Dropping voor de JO11 en de JO13.

Beide activiteiten werden enthousiast  en succesvol door de groepen uitgevoerd. Iedere groep kwam redelijk op tijd binnen. Al was er een groep bij de speur- en puzzeltocht de weg even kwijt in de wijk De Griffioen. Bij de Dropping was er een groep ook even de weg kwijt en heeft daardoor flink wat meer kilometers gelopen dan de andere 2 groepen. Uiteindelijk heeft iedere groep het kamp weer weten te vinden. De jongste jeugd, de JO8, zou niet slapen in de tenten en werden om ongeveer 22.00 uur opgehaald door de ouders. De andere groepen hebben, voor het slapen gaan , nog een leuke quiz gedaan waaruit uiteindelijk een winnaar tevoorschijn kwam. 

Hierna was het wassen, tandenpoetsen en gaan slapen. Rond 24.00 uur lag iedereen in de tent, maar het duurde nog eventjes voordat het in alle tenten stil was. Onze twee nachtwakers, Sander Laisina en Benny Titiheru, hebben menig keer langs de tenten gelopen en de groepen gemaand stil te zijn en te gaan slapen. Ook de kampleiding sliep op het kamp. Er lagen er 2 in de kleedkamers en 3 lagen in de kantine .

De volgende morgen werden we wakker met……….  Iedereen moest om 8.30 uur aanwezig zijn bij het ontbijt. Het ontbijt en de lunch werd ons aangeboden door Albert Heijn Middelburg. Door de regen kon de geplande springkussen, tot onze teleurstelling, niet geplaatst worden op het grasveld. Gelukkig konden we gebruik maken van een turnhal bij MTV, waar onder leiding van Jeffrey Telussa, de gehele groep de ochtend kon beginnen met wat gymnastiek.

Daarna vond in het clubgebouw de prijsuitreiking plaats van, de speur- en puzzeltocht, de dropping en de quiz. De prijsjes werden voor ons verzorgd door Max Patty. De kampshirts, met dank aan Zeeman en Francis Latusia, werden uitgereikt aan de kinderen, zodat ze vanmiddag bij de clinic allemaal dezelfde shirt aan hebben.

Na de lunch was er ruimte voor vrije tijdsbesteding waarbij vooral de jongste jeugd gebruik van maakte om op het veld een balletje te trappen alvorens om 14.00 uur te beginnen met de voetbalclinic.

De voetbal clinic werd voor ons verzorgd door Sport 17 uit Goes. De clinic was leerzaam en was voor de jongste jeugd soms wel uitdagend maar wel leuk. Tijdens de pauze werd er nog een quiz verzorgd door Sport 17. Na de pauze werd per groep een circuit afgewerkt waarbij per onderdeel iedereen punten kon scoren. Uiteindelijk kwam per groep een winnaar en een runner up tevoorschijn. De groepen hebben allemaal hun best gedaan. Gelukkig liet de zich weer zien en werd het toch nog mooi weer.
Tijdens de clinic is door de aanwezige leiding en vrijwilligers de tenten afgebroken en in de aanhangwagen opgeruimd. 

Om ongeveer 18.00 uur werd het jeugdkamp afgesloten met een BBQ. De spelers hadden na de clinic best wel veel trek gezien de drukte indien er vlees beschikbaar was. Onder de deskundige leiding van de voorzitter Melvin Telussa werd het vlees prima klaargemaakt op de BBQ en heeft iedereen er lekker van genoten.

Om ongeveer 20.00 uur werden de kinderen weer door de ouders opgehaald. Vermoeid keerden zij huiswaarts naar hun eigen bed waar ze wellicht nog over het kamp zullen dromen???

Met het terugbrengen van de tenten naar de scouting in Vlissingen op zaterdag 1 juli om ongeveer 20.00 is het Jeugdkamp 2023 van Jong Ambon daadwerkelijk voorbij. Het was vermoeiend maar wel heel erg geslaagd en leuk.
Iedereen die het jeugdkamp, op welke manier dan ook, ondersteund heeft: HARTELIJK DANK VOOR JULLIE INPUT EN STEUN. Mede dankzij jullie en uiteraard de kinderen is het een geslaagde jeugdkamp geworden.