Winst en huldiging JO13-2

Vandaag speelde de JO13-2 onder leiding van Charel en Ron hun tweede competitiewedstrijd op een groot veld. En wat deden ze dit fantastisch! Tegen een team waarbij de helft minstens een kop groter was dan onze jongens hielden ze goed stand. De eerste 10 minuten waren voor onze jongens. Ze waren veel in de aanval maar stuitten iedere keer op 2 grote meiden van Bevelanders die ‘hun mannetje stonden’. Uit een counter kreeg Bevelanders vervolgens een kans om te scoren en deze werd goed benut: 0-1
Erg knap van onze jongens dat ze zich hierdoor niet lieten ontmoedigen. Ze bleven rustig spelen en openingen zoeken tussen de verdediging door. Goed combinatiespel op het middenveld door Imairo, Giuliani, Jesper en Abel bracht mogelijkheden en al snel viel de gelijkmaker, met Alexi als trefzekere doelpuntenmaker. Jong Ambon wist Bevelanders nog steeds onder druk te zetten waardoor niet lang na de gelijkmaker de 2-1 viel. Alexis draaide zich goed vrij in het 16-metergebied en schoot de bal gericht over de keeper binnen in het dak van het doel. Wat een feest!

Na rust kreeg Jong Ambon nog een paar kansen met Noah en Quinten maar Bevelanders stond niets meer toe. De vermoeidheid ging een rol spelen bij onze jongens, ook doordat er geen wisselspelers waren.
Bevelanders creëerde nog goede kansen en er waren meerdere doelpogingen.  Twee daarvan eindigden op de lat en dat de andere pogingen niet in het doel belandden was door prima verdedigend werk van Cedric, Jairus en Romayne. En dan Matin, de keeper: hij wist heel knap meerdere ballen uit het doel te houden door geweldig keeperswerk! Al was het ‘pompen of verzuipen’ de laatste 10 minuten (zowel figuurlijk door de druk van de tegenstander, als letterlijk door de stromende regen) het bleef het 2-1 en zo konden de jongens na het verlossende fluitsignaal opgelucht feest vieren!

Na het omkleden nog een feest: het kampioenschap van vorig jaar moest nog gevierd worden. De jongens werden gehuldigd, kregen allemaal een mooie medaille, kampioens t-shirt en natuurlijk de kampioensschaal. Nadat het ‘we are the champions’ door de luidsprekers klonk hebben ze gezellig samen frietjes gegeten in de kantine! Heel erg bedankt voor dit feest voor de jongens! Het was een geweldige voetbaldag!