SV Jong Ambon rouwt na overlijden clubman Wilfred Vreeke

Nieuws

Wilfred - door velen van ons ook Pede genoemd - is niet meer. Een ongelukje met verstrekkende gevolgen.
Hij kwam op jonge leeftijd bij Jong Ambon spelen en is nooit meer bij ons weggegaan. Lief en leed hebben we gedeeld. Zijn trip met de club naar de Molukken deed hem zoveel dat hij terugkwam naar Nederland met één doel: ik moet wat doen voor de kinderen daar. Dat werd Rit en Rock voor de Molukken. Hier werd hij landelijk ook binnen de Molukse gemeenschap door bekend. Van overal kwamen de bikers naar zijn rit!
Wilfred was een hele goede keeper. Hij heeft zelfs voor het Moluks elftal gespeeld. Bovendien kon hij goed voetballen; had een goede trap met z’n linkerbeen. Keepers van jong tot oud nam hij onder handen als trainer. Iedereen genoot hiervan.
Het drummen zat ook in zijn bloed. Met de band Friends heeft hij veel optredens verzorgd in het clubhuis, en af en toe was hij dj. En het was altijd lachen en gieren met Pede. Tijdens een lang weekend ergens in Brabant met Jong Ambon 3 was hij één van de gangmakers door plaatjes te draaien.
Wilfred was/is al jarenlang hoofdsponsor van de club met zijn winkel BD Store. Willem de Jong zei wel eens gekscherend: 'Pede is een Molukker maar heeft een andere kleur…'Wij zullen hem missen, samen met zijn maatje Agus. Selamat jalan boys. Till we meet again!