Sinterklaas verrast Jong Ambon met een bezoek

Nieuws

Een paar dagen voordat hij zijn zoveelste verjaardag viert, heeft Sinterklaas vrijdagmiddag een verrassingsbezoek gebracht aan Jong Ambon. Hij had drie Pieten meegenomen om de jeugdleden tot en met 10 jaar te trakteren op pepernoten en cadeautjes. Voor elk kind was er zelfs een speciaal Jong Ambontasje - met spelersnaam - om al het leuks en lekkers in mee naar huis te nemen.
Het was alweer een paar jaar geleden dat de Sint bij Jong Ambon op bezoek kon komen. Daarom waren de kinderen extra blij dat hij er nu weer was. De Sint had zich goed verdiept in de spelers en wist van elk jeugdlid wat persoonlijks te vertellen. Of ze goed kunnen dribbelen, sterk kunnen verdedigen, veel doelpunten scoren. En voor een team dat de laatste maar moeilijk kan winnen, had hij goede raad. ,,Gewoon doorzetten, je best blijven doen en dan komt het echt wel goed", beloofde de Sint. Hij wist zelfs voorzitter Lyanne Telussa van Stichting Jong Ambon zover te krijgen dat ze een liedje voor hem zong.
Nadat de cadeautjes waren uitgedeeld en de Sint was vertrokken, genoten de kinderen van friet en snacks. Dat hadden de Pieten kennelijk geroken, want zij kwamen terug om gezellig mee te eten.