Overlijden (oom) Agus Latumeten is zware domper voor Jong Ambon!

Nieuws

Tot verdriet van Jong Ambon is dit weekeinde plotseling erelid en jeugdtrainer August Latumeten overleden. Oom Agus is erelid van SVJA en al meer dan 40 jaar lid van de club.
Van Zeelandia is oom Agus begin jaren ‘70 overgestapt naar Jong Ambon. Hij heeft in de jeugd van de club gespeeld en vervolgens bij de senioren. Oom Agus was een snelle speler. Hij speelde eerst in de voorhoede en later in de verdediging. Hij zei nooit zo veel, maar menig tegenstander had het zwaar met hem te verduren.
Oom Agus was een de organisatoren van het beroemde familie-zaaltoernooi van SVJA. Verder was hij ook nog steeds jeugdtrainer bij de club. Hij was trots op zijn kinderen en kleinkinderen, die ook goed konden/kunnen voetballen.
Oom Agus hield ook van fietsen met de boys van Jong Ambon in de zomerstop; hij was een begenadigd wielrenner. Verder was oom Agus een muzikant. Hij speelde met zijn band Friends vaak op feestjes van onze club. Motorrijden was ook zijn passie en toen hij niet meer op de motor reed, was hij erg betrokken bij de organisatie van de Motorrit voor de Molukken.
Oom Agus was ook lid van het klusteam van Jong Ambon. Met dat team zorgde hij ervoor dat de accommodatie op orde bleef, zodat onze leden onder uitstekende omstandigheden kunnen trainen en spelen.
Jong Ambon zal een grote sporter, belangrijke kracht en een levensgenieter missen. Wij wensen (tante) Ella, Jonah, Jeremy en alle familieleden veel sterkte!