Belangrijk: centrale corona-toegangscontrole op De Sprong

Nieuws

Zoals bekend moeten sinds 6 november alle spelers en bezoekers van 18 jaar en ouder een geldige qr-code kunnen tonen om de kantine en kleedkamers van Jong Ambon te kunnen betreden. De sportverenigingen op De Sprong moeten allemaal dezelfde controles uitvoeren en hebben daarom besloten op zaterdagen te gaan samenwerken.

Met ingang van zaterdag 13 november gebeurt de toegangscontrole voor het volledige sportcomplex De Sprong op één plek, door een beveiligingsbedrijf. De controlepost staat bij de ingang van de sporthal en is open tussen 8.15 en 22.00 uur. De hekken aan de zijkant zijn zaterdag gesloten. Wie bij de controle een geldige qr-code en identiteitsbewijs kan laten zien, krijgt een polsbandje dat toegang geeft tot de kleedkamers en de kantine. Wie zo'n code niet heeft, mag wel naar de velden om te voetballen en kijken, maar mag de kleedkamers en kantine niet in.

Hieronder volgt een uitgebreide uitleg. Lees die goed door, zodat je zaterdag goed voorbereid naar Jong Ambon komt. En kom op tijd, want doordat ook spelers en bezoekers van andere verenigingen langs dezelfde toegang moeten, zal het langer duren voordat je binnen bent.

Vragen & Antwoorden

Waar moet ik mij melden?

Iedereen die naar Jong Ambon komt, moet zich vanaf nu op zaterdag melden bij de ingang van de sporthal. De hekken waarlangs we normaal naar binnen gaan, zijn gesloten. Dat betekent dat fietsen ook bij de rekken voor de sporthal geplaatst moeten worden.

Hoe werkt de toegangscontrole?

Bij de ingang van de sporthal staat een medewerker van een speciaal hiervoor ingehuurd beveiligingsbedrijf. Ben je 18 jaar of ouder en kun je een geldige qr-code en een identiteitsbewijs tonen, dan krijg je een polsbandje waarmee je de kleedkamer en kantine in mag. Dit zijn dezelfde bandjes die toegang geven tot de horeca in de gemeente Middelburg. Dus wil je na het sporten in de stad gaan lunchen, dineren of stappen, dan ben je al voorzien van het benodigde bandje. Zo maken we het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk. De bandjes zijn alleen op zaterdag geldig, tot middernacht.

En als ik geen geldige qr-code heb?

Wie geen geldige qr-code heeft, mag via het controlepunt bij de ingang van de sporthal wél naar het complex van Jong Ambon maar krijgt géén polsbandje en mag dus ook de kleedkamer en de kantine níet in. Ter plekke zal daarop worden toegezien. Wij dringen er bij iedereen - bezoekers én leden - op aan zich uit eigen beweging strikt aan de regels te houden en daarover niet met vrijwilligers in discussie te gaan. Wij hebben de regels niet bedacht, maar moeten die wel uitvoeren. Dat we dat op een goede manier doen en dus geen boetes krijgen, is in het belang van iedereen die graag bij Jong Ambon wil blijven sporten en supporten. Daarom rekenen we op ieders de medewerking.

Mag ik voetballen zonder qr-code?

Spelers zonder geldige qr-code mogen wel voetballen, maar mogen zich niet omkleden en douchen in de kleedkamers. Ook in de rust mogen zij niet naar binnen. Het is aan de teams zelf om bijvoorbeeld in de rust gezamenlijk buiten te blijven.

Mag ik komen kijken zonder qr-code?

Ook toeschouwers zonder qr-code zijn welkom langs de lijn om spelers toe te juichen.

Hoe werkt het op weekdagen bij trainingen?

De centrale corona-toegangscontrole werkt alleen op zaterdag, en vooralsnog tot het einde van dit jaar. Op doordeweekse dagen is het hek aan de zijkant wel open en kan iedereen langs die weg naar de velden. Maar, de kleedkamers blijven op weekdagen voor alle teams gesloten. Thuis omkleden en douchen is dus de regel. In uitzonderlijke gevallen kan het bestuur op verzoek en na overleg besluiten een uitzondering te maken, maar daarbij blijft de regel van kracht dat 18-plussers zonder geldige qr-code de kleedkamers niet in mogen.
Voor de kantine blijft gelden dat ook op weekdagen in alle gevallen alleen toegang mogelijk is met een geldige qr-code. We gaan ervan uit dat iedereen zich daar uit eigen beweging aan houdt, maar het barpersoneel zal daarop ook toezien.

Wat verder nog van belang is?

* De toegang tot Jong Ambon verloopt op zaterdag dus via sporthal De Sprong. Wij vragen iedereen rechtstreeks door te lopen naar ons terrein en niet in de sporthal te blijven. Daar geldt immers dat mensen zonder geldige qr-code niet binnen mogen zijn. Dus wie bij ons moet zijn maar geen code heeft, mag de gang in de sporthal alleen gebruiken als doorgang naar Jong Ambon.

* Omdat alle sportverenigingen op zaterdag van dezelfde toegang gebruik moeten maken, zal het langer duren voordat je bij het veld of de kleedkamer bent. Kom dus op tijd!

* De verenigingen die in dit project samenwerken, zijn Jong Ambon, Oemoemenoe, Swift, ONDO en EMM/Olympus. Maak dus goed duidelijk voor welke vereniging je komt.