70 jaar Molukkers in Vlissingen!

Evenement

De hele maand oktober vindt op het stadhuisplein in Vlissingen een reizende tentoonstelling plaats. Een interactieve tentoonstelling verteld het verhaal van Molukkers in Nederland vanuit verschillende perspectieven, opgesteld in 6 zeecontainers. De tentoonstelling is gratis voor publiek en te bekijken t/m 30 oktober 2021.

Op 8 & 9 okt. 2021 vindt er in het kader 70 jaar Molukkers in Vlissingen ook een tentoonstelling plaats in stichting Mae Uku in Oost-Souburg. Door middel van familietafels laten de deelnemende families met o.a. foto's, voorwerpen, koffers, kisten etc. zien, hoe de afgelopen 70 jaar zijn geweest hier in en rondom Vlissingen.

Op zaterdag 9 okt. zullen er buiten ook wat muzikale optredens zijn, interviews met verschillende generaties en ook de Molukse kerk in Oost-Souburg zal in de middag open zijn voor publiek.

Zie bijgevoegde flyer voor meer info.

Ook bijgevoegd is een oproep van stichting Mae Uku voor een actieve bijdrage rondom voorgenomen overname van het stichtingsgebouw. Dit is voor een ieder die onze Molukse gemeenschap op Walcheren een warm hart toedraagt, met als uiteindelijk doel de centrale ontmoetingsplek voor de Molukkers te behouden. 

Om stichting Mae Uku te steunen, wil het comité 70 jaar Molukkers in Vlissingen, ook aan Jong Ambon vragen of er vrijwilligers zijn binnen de club die wat djadjan2/hapjes/lekkernijen zouden willen maken/schenken voor zaterdag 9 okt a.s.

Die worden dan tijdens de tentoonstelling verkocht en de opbrengst daarvan gaat naar Mae Uku. 

Graag deze week opgeven bij Nanda Telussa via mail nandatelussa@gmail.com .

Alle hulp of wat voor manier dan ook is welkom! 

Alvast hartelijk bedankt namens

Activiteitencommissie Jong Ambon en comité 70 jaar Molukkers in Vlissingen,

Nanda Telussa