Zomerstop, dus fijne vakantie gewenst!

Nieuws

SV Jong Ambon 12 juli 2018  – De zomerstop is eigenlijk al in gegaan nadat een paar weken geleden het jubileum werd afgesloten en er zodoende begin juli een einde kwam aan het seizoen 2017 -2018 bij       SV Jong Ambon. Toch zijn er nog velen binnen onze club die samen gewoon verder gaan met regelen, organiseren, voorbereiden, klussen, sponsors binnenhalen enz. enz. Maar toch wil ik bij deze wel de ‘echte’ zomerstop aankondigen, door wellicht lekker op vakantie te gaan of gewoon even een paar weken vrij te zijn en ff niet in het normale voebalritme te zitten. Volgens mij is het ook normaal en goed om even ‘voetbalmoe’ te zijn om daarna weer fris en gemotiveerd starten met het nieuwe seizoen! In onderstaand nieuwsitem de stand van zaken binnen onze club tijdens deze zomerstop:

Tijdens zo’n zomerstop zit je ook echt op een kantelpunt en de ledenvergadering op zaterdag 7 juli was voor ons als vereniging ook een dergelijk moment.  Aan de ene kant neem je afscheid van het seizoen 2017-2018, waarin wij,  zowel sportief als financieel door een prima eindresultaat met zwarte cijfers, met volle tevredenheid op terug kunnen kijken. Aan de andere kant zijn wij ook druk bezig om vooruit te kijken en alweer begonnen met de volgende stappen. Tijdens dezelfde ledenvergadering hebben wij een eerste aanzet gegeven over onze plannen en doelstellingen en visie in de komende jaren. Dit wordt samengevat in een beleidsplan dat  voor een gedeelte is gepresenteerd door bestuursleden voor de komende jaren.

En ik kan mij voorstellen dat je dan als ‘SV Jong Ambon’ met z’n allen in de komende weken met een goed gevoel rustig op het strand of in een berghut of dobberend op een meertje of in een plaatselijke discotheek in een ‘Loret-achtige’ sfeer er ééntje neemt op het afgelopen seizoen. Maar als je er ééntje op hebt en je ligt nog ff na te genieten, kun je er dan ook met een gerust hart nog ééntje nemen op de komende jaren.

Natuurlijk zou ik zeggen, want er ééntje nemen is altijd goed en zeker tijdens de vakantie, maar om hierop echt antwoord te geven dienen we eerst te beseffen waar we precies staan als club anno 2018 en welke plek wij in nemen in het Zeeuwse voetballandschap en welke plek wij in nemen in de Jong Ambon gemeenschap. Momenteel telt de vereniging 200 leden. Uiteraard willen we uitbreiden en gaan we ook proberen te realiseren. Diverse activiteiten staan op de planning om zo meer leden te werven. 

Wij moeten als bestuur ervoor zorgen dat er een gezonde club staat die nog tot in lengte van dagen mee zal draaien op Zeeuwse bodem.

Het zou mooi zijn dat de jonge talentvolle Molukse lichting die nu op de drempel staan van het seniorenvoetbal dat deze jongens straks weer bij jong Ambon voetballen. Ze voetballen nu bij JVOZ 019 & Zeelandia Middelburg 019 maar zij kunnen een grote rol spelen van het 

Jong Ambon 1 voor de komende jaren.

Ten tweede is het duidelijk dat sinds een aantal jaren er vanuit de overheid het beleid is onstaandat wij ons als vereniging zoveel mogelijk zelf dienen te redden. Er is sprake van een zogenaamde participatie-maatschappij en dit houdt in dat (sport)verenigingen, stichtingen, culturele- en muziekinstanties, dorpscentra, zwembaden , VVV enz. enz. met elkaar de handen ineen dienen te slaan om zodoende het toch voor elkaar te krijgen dat er zonder of veel mindere overheids- of subsidiesteun een leefbare-, gezonde en actieve gemeenschap blijft bestaan.

Ten derde onze organisatievorm, die in de laatste jaren natuurlijk mee is moeten groeien met het aantal leden.  Wij blijven een echte vereniging waarbij al het werk op zowel bestuurlijk-, commissie- en uitvoerend niveau door vrijwilligers uitgevoerd wordt. Maar door de groei van de club en zeker ook door de nieuwe werkzaamheden die er binnen de club bij zijn gekomen door de privatisering, automatisering en wet- en regelgeving is het aantal functies en dus ook het aantal benodigde vrijwilligers flink gegroeid. Ondanks dat wij zeer content en blij zijn met het aantal vrijwilligers en de inzet en van ons allen, moeten wij wel constateren dat er nog steeds vacatures zijn er op enkele posities (scheidsrechters, barmedewerkers, penningmeester) zelfs een structureel tekort is . Wij zullen moeten beseffen dat wij het alleen met elkaar kunnen rooien, dus zowel de leden, als de ouders, als de supporters dienen zich te ‘verenigen’ en wij willen dit graag stimuleren door te binden, te enthousiasmeren en door een positieve en leuke sfeer met elkaar te creëren. Het moet in onze ogen vooral leuk zijn om iets voor de club te doen!

Ik ga nu afronden. Seizoen 2018 -2019 wordt ook weer een bijzonder voetbalseizoen. We zullen pieken en dalen tegenkomen. Die pieken vieren we zoveel als mogelijk samen. Maar wanneer er dalen zijn, zullen we er ook voor elkaar zijn. Daar zijn we een vereniging voor. Met mensen die voor elkaar klaar staan en van elkaar weten dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn.

Samen is namelijk het nieuwe ik, samen staan we sterker. Met het besef dat wij het alleen met elkaar kunnen doen om zodoende gezamenlijk en met veel enthousiasme en plezier richting de 70 kunnen gaan, wil ik hierbij afsluiten door er in de vakantie er maar lekker ééntje te nemen op zowel het afgelopen seizoen als op de komende jaren ……. 

 

Proost, en fijne vakantie gewenst!

Jong Ambon Bersatu Jong Ambon Bersama Jong Ambon Bersatu Bersma

Melvin Telussa

Voorzitter SV Jong Ambon