Train de Trainer was een succes

Nieuws

In samenwerking met FC Dauwendaele en Sportimpuls, zijn twee bijeenkomsten georganiseerd voor alle (jeugd)trainers van beide verenigingen. De avonden werden verzorgd door Skills&Control. SVJA & FC Dauwendaele willen investeren in gekwalificeerde trainers en zo hopen we dat (beginnende) jeugdtrainers ondersteund worden in hun ontwikkeling, en zij zo onze spelers en speelsters beter kunnen begeleiden.

Leeftijdgericht trainen

De eerste avond 12 Februari 2020 werd gehouden in het clubhuis van FC Dauwendaele. Gert-Jan van Leiden verzorgde de presentatie. O.a. de coachkaart werd hierbij uitgelegd. Ook werd er ingegaan op trends en ontwikkelingen in het (jeugd)voetbal. Denk daarbij aan differentieel leren, ASM en deliberate play. Allemaal gericht om afwisseling te brengen, waardoor trainingen interessant blijven en de interesse groot.

Mindset

De tweede bijeenkomst woensdag 4 maart 2020 was in ons eigen clubhuis.
Thijs Rentier (o.a.actief bij ADO Den Haag) gaf een toelichting op de mindset theorie: heeft een speler een statische mindset of een groei mindset? En wat vraagt dit van jou als trainer? Een aansprekend filmpje met Robin van Persie over zijn idool Dennis Bergkamp laat zien wat er dan kan gebeuren.

Een positieve, voor herhaling vatbare avond met onze toptrainers en leiders. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond, die zeker nog wel een vervolg gaat krijgen dit jaar.