JO9 pakt eerste winst en verslaat Terneuzen

Het is nog donker als de spelers van JO9-1 samenkomen op De Sprong voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Vroeg vertrekken moet ook, want er staat een uitwedstrijd op het programma, tegen VV Terneuzen. De spanning stijgt. Niet voor dat tochtje door de tunnel, maar dit is de kans om de eerste winst te pakken van dit seizoen. Op de trainingen is er alles aan gedaan om sterk voor de dag te komen.

En dan ligt de bal er na een minuut spelen al in. Helaas is het Terneuzen dat scoort. Maar JO9 toont karakter, vecht voor elke bal en laat de tegenstander niet meer in het spel komen. Bjorg verdedigt sterk, Sebas is een belangrijke schakel op het middenveld en keeper David komt niet in grote problemen. Na een goede combinatie via Sjoerd en Jort rondt Boy keurig af. Met een dik verdiende 1-1 zoekt het team de kleedkamer op voor de rust.

VV Terneuzen trekt het spel in de tweede helft snel naar zich toe en profiteert daar ook van. De voorsprong houdt echter niet lang stand. Het antwoord van Jong Ambon volgt rap met een goal van Jerome. Dankzij een paar alerte reddingen houdt David zijn doel verder schoon.

Een gelijkspel lijkt de logische uitslag te worden. Totdat Jong Ambon nog een keer uitbreekt en via Jerome de 2-3 binnen schiet. Terneuzen probeert het nog wel, maar JO9-1 laat zich de eerste winst van het seizoen niet meer afpakken!

Staand vlnr: Bjorg, Boy, Jerome, Jort.

Gehurkt vlnr: Sebas, David, Sjoerd.