Een man, een baas!

Vroeg in de wedstrijd leed hij opzichtig balverlies met als gevolg een goal. Hij kon zich hierna niet herpakken en speelde een draak van een wedstrijd. Zijn spits haalde het zelfs in zijn hoofd om hem publiekelijk uit te schelden. Ik weet eigenlijk niet of het schelden was maar de man werd streng vermanend toegesproken na weer een foutieve pass. De commentator van sport1 (Emiel Schelvis) zag het ook en sprak:”Laat hij (de spits) dat nou niet te vaak doen want anders heeft hij zijn langste tijd bij de club wel gehad!”

De man met trendy baard was niet in goede doen en dat is een understatement! Zelden de man zo zien lijden op het veld. De bal die normaal gesproken als vanzelfsprekend dat doet wat hij wil was nu als pinbal in een flipperkast. Hij ging alle kanten op maar niet de kant die hij wilde. Ik als groot bewonderaar van de man kon mijn ogen niet geloven en wilde eigenlijk zappen naar PSG – Barcelona. Ik deed dit niet en leed met de man mee, een bewonderaar doet dat. En een bewonderaar ben ik.

De man speelt voetbal zoals je tegenwoordig zelden ziet. Hij is een klassieke nummer tien. Zijn stijl is prachtig. Hij loopt statig, kijkt amper naar de bal, zijn passing is ongekend en ongezien. Hij brengt een bal daar waar hij hem hebben wil op een manier zoals hij alleen maar kan. Vaak met een sierlijk boogje, soepeltjes en soms tergend langzaam. Waarbij de tegenstander denkt dat hij het speeltuig kan onderscheppen. Als je hem ziet lopen lijkt het soms net alsof je naar een man kijkt die wandelt in het park. Echt waar moet je maar eens opletten. Hij wandelt over het veld ‘like a man strolling through the park’!

Ik vind zijn spel mooier dan dat van Messi. Mensen zullen nu zeggen dat het niet te vergelijken is en dat is het ook niet. Maar ik heb altijd een voorkeur gehad voor spelverdelers, de 10. Een 10 in de stijl van Glen Hoddle, de strateeg van Tottenham Hotspur in de tijd dat de club nog een echte Engelse club was. Ik heb het uiteraard over Andrea Pirlo, de naam alleen al. Italië heeft altijd mooie spelverdelers gehad met namen die toch net even anders klinken dan Wesley Sneijder of Rafaël van der Vaart. Ik denk aan Giancarlo Antognoni of een Giuseppe Giannini.

Giuseppe Giannini Italia WK 1990

Andrea Pirlo was dinsdag niet zichzelf en hij wist dat. En wat deed deze grootheid. Hij bood publiekelijk zijn excuses aan voor zijn slechte spel. Mijn bewondering is nu alleen nog maar groter geworden. Het past bij Pirlo deze excuses. Hij maakte Juventus kampioen toen AC Milan dacht hem niet meer nodig te hebben. Hij bracht Italië naar de finale van het EK terwijl niemand dit verwachtte. Andrea Pirlo een echte held, een baas.

Baas Pirlo

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site