Matchfixing

Een prachtige wedstrijd werd in één klap van al zijn spanning ontnomen. De dienstdoende scheidsrechter, vooraf door commentator Jeroen Grueter aangekondigd als één van de kanshebbers op de CL finale, ging opzichtig in de fout. De Portugese aanvaller van Manu Nani, overlopend van de adrenaline , had zijn focus op de bal en zou het kost wat het kost controleren om zo een messcherpe counter te lanceren. Maar in plaats van de bal was het eerste contact dat hij echter maakte een Spaanse tegenstrever waarvan de naam me nu niet te binnen schiet.
Waarom ik de naam niet meer weet heeft alles te maken met het feit dat ik me op dat moment zittend voor de beeldbuis, ongelooflijk kwaad maakte op de man in het zwart en zijn dubieuze beslissing. De scheidsrechter meende namelijk dat Nani een zware overtreding had gemaakt. Een overtreding die hij rood waardig achtte.

De Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir trekt rood voor Nani!

Afgelopen zondag, toen ons vlaggeschip in Wouw zijn 2e wedstrijd na de winterstop afwerkte, was er ook sprake van een ergerlijke scheidsrechtelijke blunder. De man uit kaasstad Alkmaar, want daar kwam de leidsman vandaan, zag een overtreding op onze aanvoerder over het hoofd maar wees direct naar de stip toen Björn, die de aanvoerdersband om had bij afwezigheid van Yannik, in de daarop ontstane verwarring zijn opponent vloerde. Ook hier kreeg de wedstrijd direct een ander karakter en was de tot dan toe betere ploeg niet in staat om het tij te keren.

Dwalingen van de scheidsrechter zijn de ergernis van vele voetballiefhebbers en helaas een wezenlijk onderdeel van het voetbalspelletje. Het is onmogelijk om ze uit te bannen. Je hieraan ergeren is verspilde energie, is als water naar de zee dragen!

Ik zie de goal van Lampard tegen Duitsland op het WK van 2010 althans de goal die geen goal werd omdat de bal niet over de doellijn was. Iedereen op deze aardkloot zag en kon zien dat er wel degelijk sprake was van een goal maar desalniettemin besloot de referee anders. Mijn gedachten gaan terug naar het WK van 2002 in Japan en Zuid Korea. Het tournooi waar Guus Hiddink eeuwige roem vergaarde door een aan één schakeling van scheidsrechterlijke dwalingen!


En toch kon ik lange tijd de dwalingen van de scheids accepteren. Maakte me wel kwaad maar begreep dat het leiden van wedstrijden mensenwerk is. En waar mensen werken worden fouten gemaakt. Maar nu, in deze tijd van de dopingschandalen, de coming outs van volwassen kerels die de boel decennialang belazerden, die miljoenen huiskamers binnen kwamen en stug vol hielden dat doping niet hun ding was. Nu in deze tijd zie ik bij een scheidsrechterlijke dwaling direct matchfixing. In het jaar 2018 net voor het WK in het belachelijk hete Quatar (of is die pas in 2022) zal een prominent UEFA medewerker de klokken gaan luiden en vertellen dat Chelsea de CL van 2012 heeft gekocht. De oliedollars van Abramovic waren te kostbaar om te laten lopen. Ik zal dan niet opkijken of mijn adem inhouden van ongeloof maar een glimlach onderdrukken en denken; “Whats new….”

Trackbacks/Pingbacks

 1. feet - feet pure garcinia cambogia and colon cleanse forskolin ultra diet reviews pure green coffee bean caffeine content acai bowl two hands …
 2. went - went garcinia 3000 herbal youth forskolin belly buster contact green coffee beans sampler acai 48 hour cleanse reviews xango mangosteen cancer …
 3. cold - cold garcinia cambogia 3000 mg per day forskolin extract for weight loss live well labs green coffee bean capsules gnc acai …
 4. jordans for sale - jordans for sale Lorio together with theONSet the cost of a $273watch approximately $278 and users will flip away. If you …
 5. ray ban rb4165 - ray ban rb4165 From the things i hear, fortunately thеy are figure-flattering on far truly thаn you'd expect. So, as іs …
 6. ray ban milano - ray ban milano It's possible to go the large number of items. What number of handbags hаѕ Louis Vuitton designed over …
 7. ray ban online - ray ban online Maybe you're on thе hunt оf а coach bag, and you've deep desire for fashion but additionally face …
 8. ray ban - ray ban For the individual that arе opening а business оn wholesale chanel handbags,I think several а great choice to find …
 9. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 24pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 24pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup brushes c 10 royaums sneakers men c 135 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup concealer c …
 10. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 16pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 16pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup single brushes c maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers new mac …
 11. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 7pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 7pcs brushes versace shoes sneakers men c 13 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup concealer c 2 maccosmeticswholesalers mac makeup bag …
 12. maccosmeticswholesalers wholesale mac lipstick c 12 - maccosmeticswholesalers wholesale mac lipstick c 12 maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 versace palazzo sneakers women maccosmeticswholesaleoutlet 1439 color eyeshadow …
 13. balenciaga shoulder bags c 17 - balenciaga shoulder bags c 17 maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 balenciaga brogues handbags c 1 maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs …
 14. maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 - maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 maccosmeticswholesalers pigments single eyeshadow c maccosmeticswholesalers mac false eyelashes c 3 maccosmeticswholesaleoutlet too faced makeup …
 15. maccosmeticswholesalers mac makeup 9pcs brushes c 10 - maccosmeticswholesalers mac makeup 9pcs brushes c 10 maccosmeticswholesaleoutlet urban decay makeup c 3 maccosmeticswholesaleoutlet cheap mac makeup bag c 3 maccosmeticswholesaleoutlet …
 16. balenciaga top handles c 8 - balenciaga top handles c 8 balenciaga city c 13 maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 balenciaga top handles c 8 …
 17. maccosmeticswholesalers mac makeup 13pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 13pcs brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet lady gaga collection c 1 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup …
 18. balenciaga clutches c 11 - balenciaga clutches c 11 isabel marant sandals c 5 maccosmeticswholesaleoutlet mac lip balm sale c 10 maccosmeticswholesalers wholesale lv brush c …

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site