Voetbal is een zomersport!

We zijn de oefeninterland Nederland – Italie, de nationalisatie van de SNS, de aankondiging van de abdicatie, een oud en nieuw, een kerstfeest en een lange koude winterstop verder. Ja, het heeft even geduurd voordat er een nieuwe Simons column op de site verscheen. Maar vrijdag 8 februari 2013 is het dan weer zover. Net voor het carnavals weekend vond de schrijver van Simons Column de tijd daar om de site van van s.v. Jong Ambon op te vullen met zijn beperkte woordenschat.

Simon heeft niets met de winterstop, de weken zonder voetbal zijn voor de man een crime. Het ontneemt hem zijn levenslust. In het buitenland wordt er gelukkig door gevoetbald maar toch is dat voor Simon te weinig. De bal moet hier in zijn directe omgeving rollen en dan vooral op de velden van de Kruitmolen.

Eigenlijk is Simon van mening dat voetbal een zomersport is. Niet alleen het gras moet groen zijn maar ook de bomen die het veld omgeven. En de sloot die het overtollige water opvangt moet boordevol kikkerdril zitten. De lente, die pas over een dikke maand aanvangt en de zomer, die helaas nog langer op zich laat wachten, dat zijn de jaargetijden die het voetbal toebehoren.

De bal mag nooit oranje zijn, de voetballer mag nooit een maillot of handschoenen aan hebben. Een muts is helemaal uit den boze! Nee, Simons modelvoetballer speelt altijd in korte mouwen en met een heel kort broekje zoals de voetballers in de jaren ’80 en ’70.

De hele korte broekjes van Oranje in 1978!

Een prettige bijkomstigheid is dat we dan ook verlost zijn van het carnavals weekend. Simon hoeft niet te weten dat het carnaval is. Carnaval, het woord alleen al! Carnaval, het feest dat de provincie’s onder de grote rivieren in vuur en vlam zet waarbij de alcohol rijkelijk vloeit en het huwelijk, het samenwonen, de verkering danig onder druk zet om uiteindelijk te stranden. De Limbo’s en de Brabo’s maken zich belachelijk door zich in allerlei vreemdsoortige kostuums te steken. Het is bedoeling dat dit, samen met het zingen van stompzinnige liedjes, het vermaak vergroot. Dat doet het ook! Tjonge jonge, dat je dit als volwassen mens doet. En als ze hun pak aan hebben is alles gelegitimeerd zolang je maar ALAAAF roept!

Lezers jullie merken het al. Simon klaagt en zijn klaagzang heeft alles te maken met die verdomde koude, natte en donkere wintermaanden. Wanneer de vrieskou het land in zijn greep heeft dan zou Simon liever als een Bruine Beer wegduiken in een grot om wakker te worden wanneer de eerste zonnestralen de sneeuwvlokjes tot bloei brengen. De wolken zijn zwart, de regen is door de kou nog natter dan nat. Om maar te zwijgen over de sneeuw die deze winter de wegen danig onbegaanbaar maakte. Simon praat liever over de lammetjes in de wei of het eerste kievitei! Simon verlangt naar de gouden ploert die uitbundig glimt aan de horizon van de Zeeuwse Riviera……..pfoeeee…..

 

 

Trackbacks/Pingbacks

 1. ray ban round metal - ray ban round metal OBe clear this security procedure аnd the privacy policy of corporation. In case tend not to find …
 2. sito ufficiale ray ban - sito ufficiale ray ban Fashion isn't the patent оf adult, moncler offers many style of Moncler outlet jackets for kids,it brings …
 3. ray ban occhiali da vista - ray ban occhiali da vista 2) Yet anоther thing іѕ way too tаke some оf the inside, and check аt the …
 4. ray ban neri - ray ban neri Wir save you more thаn 49%, Moncler Moncler jackets, Moncler jackets, Moncler point of sale in our store. …
 5. ray ban lenti a specchio - ray ban lenti a specchio There handful of coach outlet store online whеre many find knowck оff coach purses. An individual …
 6. ray ban sunglasses - ray ban sunglasses Find and judge a comfortable Moncler Jacket fоr loved ones iѕ most beneficial choice brain warm in this …
 7. ray ban lenti a specchio - ray ban lenti a specchio Arrived home tired and worried. Mr. Putley, а painter Inexpensive Coach purses and decorator,who hаd submitted …
 8. others c 10 - others c 10 maccosmeticswholesaleoutlet wholesale mac makeup kit maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 7pcs brushes balenciaga clutches c 11 balenciaga sneakers c 7 …
 9. maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet urban decay makeup c 3 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 5pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet mac lipstick …
 10. balenciaga clutches c 11 - balenciaga clutches c 11 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup other brushes maccosmeticswholesalers mac makeup 32pcs brushes c 1 maccosmeticswholesalers mac eyeliner gel c …
 11. sneaker isabels marant - sneaker isabels marant maccosmeticswholesaleoutlet 1439 color eyeshadow c 4 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 maccosmeticswholesalers …
 12. maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet mac loose foundation c 5 maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics eyeliner c balenciaga wallets c …
 13. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 32pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 32pcs brushes maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 8pcs brushes royaums sneakers men c 135 …
 14. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 10pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 10pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet 68 color eyeshadow c 4 3 maccosmeticswholesalers mac liquid foundation c 36 maccosmeticswholesalers mac makeup …
 15. maccosmeticswholesalers wholesale dior makeup c 1 - maccosmeticswholesalers wholesale dior makeup c 1 maccosmeticswholesaleoutlet urban decay makeup c 3 maccosmeticswholesaleoutlet 25 color eyeshadow c 4 1 maccosmeticswholesaleoutlet 1439 …
 16. maccosmeticswholesalers mac false eyelashes c 3 - maccosmeticswholesalers mac false eyelashes c 3 maccosmeticswholesalers mac makeup bb cream c 14 balenciaga wallets c 18 maccosmeticswholesaleoutlet wholesale mac makeup …
 17. maison margiela sneakers women - maison margiela sneakers women maccosmeticswholesalers mac makeup concealer c 5 maccosmeticswholesalers mac eyeliner gel c 29 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup mascara c …
 18. maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet 25 color eyeshadow c 4 1 maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 maccosmeticswholesaleoutlet …
 19. maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 - maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac makeup 32pcs brushes c 1 maccosmeticswholesalers mac hello kitty c 6 maccosmeticswholesaleoutlet …
 20. maccosmeticswholesaleoutlet 68 color eyeshadow c 4 3 - maccosmeticswholesaleoutlet 68 color eyeshadow c 4 3 maccosmeticswholesalers 912 color eyeshadow c 18 31 others c 10 maccosmeticswholesaleoutlet mac lip balm …
 21. maccosmeticswholesalers mac liquid foundation c 36 - maccosmeticswholesalers mac liquid foundation c 36 maccosmeticswholesalers mac makeup lip balm c 38 maccosmeticswholesaleoutlet 1439 color eyeshadow c 4 maccosmeticswholesaleoutlet benefit …
 22. maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics powder cak - maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics powder cak isabel marant fall 2013 c 4 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 32pcs brushes maccosmeticswholesalers wholesale dior makeup c …
 23. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 9pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 9pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup concealer c 5 maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesaleoutlet wholesale mac …
 24. maccosmeticswholesaleoutlet 1439 color eyeshadow c 4 - maccosmeticswholesaleoutlet 1439 color eyeshadow c 4 maccosmeticswholesalers urban decay cosmetics c 47 maccosmeticswholesalers mac liquid foundation c 36 sneaker isabels marant …
 25. maccosmeticswholesalers mac lady gaga c 7 - maccosmeticswholesalers mac lady gaga c 7 maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 maccosmeticswholesalers mac loose powder foundation maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup …
 26. maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 maccosmeticswholesalers urban decay cosmetics c 47 maccosmeticswholesalers 25 color eyeshadow c 18 19 maccosmeticswholesalers …
 27. isabel marant fall 2013 c 4 - isabel marant fall 2013 c 4 patrick mohr sneakers women c 1 maccosmeticswholesaleoutlet new mac cosmetics 2016 c maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics …
 28. isabel marant heels c 3 - isabel marant heels c 3 maccosmeticswholesaleoutlet 912 color eyeshadow c 4 maccosmeticswholesaleoutlet wholesale mac makeup kit maccosmeticswholesaleoutlet pigments single eyeshado maccosmeticswholesalers …
 29. balenciaga canvas handbags c 15 - balenciaga canvas handbags c 15 maccosmeticswholesalers mac eyelip remover water c 4 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 13pcs brushes maccosmeticswholesalers mac loose powder …
 30. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 12pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 12pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 24pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 4pcs brushes maccosmeticswholesalers 68 color eyeshadow c 18 …
 31. balenciaga canvas handbags c 15 - balenciaga canvas handbags c 15 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup single brushe maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes maccosmeticswholesalers urban decay cosmetics c 47 …
 32. maccosmeticswholesaleoutlet too faced makeup c 23 - maccosmeticswholesaleoutlet too faced makeup c 23 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 4pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet mac lipstick wholesale c maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics powder cak …
 33. maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 - maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 maccosmeticswholesalers 912 color eyeshadow c 18 31 maccosmeticswholesaleoutlet lady gaga collection c 1 maccosmeticswholesalers mac …
 34. maccosmeticswholesalers mac makeup 18pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 18pcs brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet urban decay makeup c 3 maccosmeticswholesalers mac makeup …
 35. maccosmeticswholesalers mac makeup 12pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 12pcs brushes c 1 maccosmeticswholesalers mac makeup bag c 13 maccosmeticswholesaleoutlet mac lip balm sale c 10 maccosmeticswholesalers …
 36. maccosmeticswholesaleoutlet lady gaga collection c 1 - maccosmeticswholesaleoutlet lady gaga collection c 1 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes maccosmeticswholesalers mac lady gaga c 7 maccosmeticswholesalers mac makeup concealer …
 37. maccosmeticswholesalers mac makeup mascara c 16 - maccosmeticswholesalers mac makeup mascara c 16 maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac makeup pencil c 17 maccosmeticswholesalers mac …
 38. maccosmeticswholesalers wholesale lv brush c 9 - maccosmeticswholesalers wholesale lv brush c 9 balenciaga shoulder bags c 17 maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics eyeshadow maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetic blusher c 1 …
 39. maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c 1 balenciaga city c 13 balenciaga canvas handbags c 15 maccosmeticswholesaleoutlet pigments single eyeshado maccosmeticswholesaleoutlet …
 40. maccosmeticswholesalers mac makeup 7pcs brushes c 10 - maccosmeticswholesalers mac makeup 7pcs brushes c 10 maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetics powder cak maccosmeticswholesalers new mac makeup 2016 c 2 maccosmeticswholesaleoutlet mac …
 41. maccosmeticswholesalers 1439 color eyeshadow c 18 30 - maccosmeticswholesalers 1439 color eyeshadow c 18 30 maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac hello kitty c 6 maccosmeticswholesalers …
 42. maccosmeticswholesalers mac powder foundation c 35 - maccosmeticswholesalers mac powder foundation c 35 sneaker isabels marant maccosmeticswholesaleoutlet pigments single eyeshado maccosmeticswholesalers mac false eyelashes c 3 maccosmeticswholesalers mac …
 43. maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 - maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 balenciaga brogues handbags c 1 maccosmeticswholesalers mac makeup 24pcs …
 44. maccosmeticswholesalers pigments single eyeshadow c - maccosmeticswholesalers pigments single eyeshadow c maccosmeticswholesalers mac makeup other brushes c 1 balenciaga brogues handbags c 1 maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs …
 45. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 13pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 13pcs brushes balenciaga brogues handbags c 1 maccosmeticswholesaleoutlet mac cosmetic lipgloss c maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 …
 46. maccosmeticswholesalers mac makeup mascara c 16 - maccosmeticswholesalers mac makeup mascara c 16 maccosmeticswholesalers 25 color eyeshadow c 18 19 royaums sneakers men c 135 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup …
 47. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 balenciaga gaint city c 14 maccosmeticswholesalers mac makeup mascara …
 48. maccosmeticswholesalers benefit cosmetics c 49 - maccosmeticswholesalers benefit cosmetics c 49 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 16pcs brushes maccosmeticswholesalers mac lady gaga c 7 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup other brushes …

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site