Sportclub Feyenoord komt uit Rotterdam!

Sjoerd Moussou is columnist van de AD, de krant van wakker 010. Fans van AFC Ajax Amsterdam hebben het over 010 wanneer over de 2e stad van Nederland gesproken wordt. Ik lees de columns van Sjoerd met graagte omdat hij vaak dat verwoord wat ik denk en voel en ook in de actualiteit van deze week is dit het geval. Moussou schrijft in de AD (ook online te lezen) van woensdag 5 december, de dag dat Nederland zijn jaarlijkse nationale kinderfeest viert, dat we gewoon eens normaal moeten doen! En ik ben het met hem eens. We moeten eens normaal gaan doen, niet meer en niet minder.

Koning Voetbal heeft afgelopen weekend in Almere een verpletterende nederlaag geleden. Een nederlaag die onverwachts kwam maar toch ook was te voorzien. Het kwam niet als een donderslag bij heldere hemel althans niet bij mij. Ik heb mijn ogen en oren niet in m’n broekzak zitten en weet dat de voetbalhemel al jaren niet meer blauw is maar zwart door de verloedering. Een verloedering waar we allemaal die de voetbalsport een warm hart toedragen aan hebben bijgedragen. Door te doen of door juist niet(s)te doen!

De voetbalsport blijft een emotionele happening. Voetbal is oorlog sprak de Generaal (Rinus Michels) ooit en voetbalanalist Jan Mulder vond tijdens het EK van 2004 dat de kleine Generaal (Dick Advocaat) gestenigd moest worden. Jaren later vertelde mondige Jan dat hij dit nooit zo bedoeld had en dat zijn woorden uit de context waren gehaald maar zie wat Koning Voetbal zelfs met de intelligente mens doet.

Het zal nooit meer worden als in de dagen van de ‘White Horse Cup Final’ die gespeeld werd in de Engelse hoofdstad Londen! Het was de FA cup finale van 1923, bijna een eeuw terug.  Die finale werd bezocht door ruim 200.000 toeschouwers die niet allemaal in het bezit waren van een legaal ticket. Het gevolg laat zich raden. De menigte begaf zich ongecontroleerd op het heilige gras van Wembley en de wedstrijd kon niet beginnen. Eén Bobby te paard, een wit paard, moest de menigte tot de orde roepen! En wat denk je, de mensen volgden zonder morren de instructies van de éénzame diender, gezeten op een prachtig wit paard, op. Dit is anno 2012 nauwelijks voor te stellen. Nauwelijks, het is niet voor te stellen!!

The White Horse Cup Final.


 

In de 21e eeuw wordt het Maasgebouw aangevallen en moet de politie met getrokken pistool de in hysterie verkerende menigte in bedwang zien te houden. Ik zal nu snel met een voorbeeld komen over de club uit 020 want anders word ik beticht van het dragen van een gekleurde bril. Of de pannekoek die mijn held Marco van Basten te kakken zet omdat er is verloren van het brave Heerenveen en de titel daardoor uit het zicht is geraakt. Tal van voorbeelden schieten mij te binnen. De Duitse keeper Schumacher die Battiston coma schopt (of schopt het was meer een sprong) tijdens de halve finale van het WK in 1982 tussen (West) Duitsland en Frankrijk. Ronald Koeman die zijn stevige achterwerk afveegt met het Duitse shirt van Olaf Thon! Jan Wouters die Gascoigne een kaakbreuk bezorgt door zijn elleboog vol in het gelaat van de Engelsman te planten. Frank ‘de Lama’ Rijkaard die Völler uitbundig in zijn haardos spuugt. Of de dwaas Douglas die met een waas voor zijn ogen de scheidsrechter een kopstoot wil uitdelen! En zo kan ik nog wel even doorgaan met het geven van pijnlijke voorbeelden!

Schumacher torpedeert Battiston.


Koning Voetbal heeft afgelopen weekend in Almere een verpletterende nederlaag geleden. Een dodelijke nederlaag, een nederlaag die oproept tot bezinning. Bezinnen over hoe we het willen? Of is het daarvoor te laat en kunnen we niet meer normaal doen?!? Ik ga proberen het juiste voorbeeld te geven; SPORT CLUB FEYENOORD KOMT UIT ROTTERDAM.

 

 

 

 

Trackbacks/Pingbacks

 1. ray ban ebay - ray ban ebay The soft and comfortable feel in the bags will get you addicted in it. It is a bags …
 2. ray ban virtual mirror - ray ban virtual mirror Maybe happen tо be on the hunt оf а coach bag, and may deep interest in fashion …
 3. ray ban sole - ray ban sole Used trucks оnсe sold by running ads іn newspapers аnd magazines, posting thеm on a public bulletin board …
 4. ray ban erika prezzo - ray ban erika prezzo Moncler's father-Ramillon good women began equipe skis аnd tents іn 1950. He likes a first-rate home and …
 5. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 8pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 8pcs brushes maccosmeticswholesalers mac eyeliner gel c 29 balenciaga city c 13 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 18pcs brushes balenciaga …
 6. maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 - maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac makeup 24pcs brushes c 1 …
 7. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup single brushe - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup single brushe maccosmeticswholesaleoutlet 68 color eyeshadow c 4 3 balenciaga sneakers c 7 maccosmeticswholesalers mac makeup 24pcs brushes …
 8. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 5pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 5pcs brushes buscemi sneakers men c 132 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup mascara c 14 maccosmeticswholesalers 1439 color eyeshadow c …
 9. maccosmeticswholesalers urban decay cosmetics c 47 - maccosmeticswholesalers urban decay cosmetics c 47 balenciaga totes c 12 balenciaga gaint city c 14 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup mascara c 14 …
 10. maccosmeticswholesalers mac eyelip remover water c 4 - maccosmeticswholesalers mac eyelip remover water c 4 isabel marant fall 2013 c 4 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 12pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup …
 11. balenciaga canvas handbags c 15 - balenciaga canvas handbags c 15 maccosmeticswholesalers mac makeup 13pcs brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet 68 color eyeshadow c 4 3 maccosmeticswholesaleoutlet mac …
 12. maccosmeticswholesaleoutlet benefit cosmetics online - maccosmeticswholesaleoutlet benefit cosmetics online sneaker isabels marant maccosmeticswholesalers mac makeup mascara c 16 maccosmeticswholesalers mac makeup 8pcs brushes c 10 maccosmeticswholesaleoutlet …
 13. maccosmeticswholesaleoutlet mac false eyelashes c 7 - maccosmeticswholesaleoutlet mac false eyelashes c 7 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 4pcs brushes balenciaga city c 13 maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 …
 14. maccosmeticswholesalers mac makeup 12pcs brushes c 1 - maccosmeticswholesalers mac makeup 12pcs brushes c 1 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 12pcs brushes maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac …
 15. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup single brushe - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup single brushe buscemi sneakers women c 124 maccosmeticswholesalers 40180 color eyeshadow c 18 3 maccosmeticswholesalers bobbi brown brush …
 16. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 7pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 7pcs brushes versace shoes sneakers men c 13 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup concealer c 2 maccosmeticswholesalers mac makeup bag …
 17. maccosmeticswholesalers mac liquid foundation c 36 - maccosmeticswholesalers mac liquid foundation c 36 maccosmeticswholesaleoutlet mac loose foundation c 5 sneaker isabels marant maccosmeticswholesalers mac makeup 19pcs brushes c …
 18. maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 - maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesalers mac makeup kit c 39 maccosmeticswholesaleoutlet mac lipstick wholesale c maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup …
 19. balenciaga giant 21 handbags c - balenciaga giant 21 handbags c balenciaga canvas handbags c 15 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup brush wholesa maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 24pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet …
 20. maison margiela sneakers women - maison margiela sneakers women maccosmeticswholesalers mac makeup 5pcs brushes c 10 maccosmeticswholesaleoutlet 40180 color eyeshadow c maccosmeticswholesalers 40180 color eyeshadow c …
 21. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup brush wholesa - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup brush wholesa maccosmeticswholesaleoutlet mac lip balm sale c 10 maccosmeticswholesalers mac false eyelashes c 3 maccosmeticswholesalers mac makeup …
 22. maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 32pcs brushes - maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 32pcs brushes isabel marant heels c 3 balenciaga giant 21 handbags c maccosmeticswholesalers mac eyelip remover water c …
 23. maccosmeticswholesaleoutlet 40180 color eyeshadow c - maccosmeticswholesaleoutlet 40180 color eyeshadow c royaums sneakers women c 128 buscemi sneakers men c 132 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 7pcs brushes maccosmeticswholesaleoutlet …
 24. isabel marant boots c 1 - isabel marant boots c 1 maccosmeticswholesalers bobbi brown brush c 50 maccosmeticswholesaleoutlet mac makeup 24pcs brushes versace shoes sneakers men c …
 25. maccosmeticswholesaleoutlet mac false eyelashes c 7 - maccosmeticswholesaleoutlet mac false eyelashes c 7 maccosmeticswholesalers wholesale lv brush c 9 maccosmeticswholesalers mac makeup brushes c 10 maison margiela sneakers …
 26. find more - find more What's up, is it rite to simply study from books not to visit web for latest updates, what you …

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Switch to our mobile site