Stijgende lijn voor jeugdteams

Alle jeugdteams van SVJA verschenen vandaag op het veld voor een competitiewedstrijd. Het resultaat mocht er zijn: acht overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag.

Maar uiteraard draaide niet alles om de uitslagen. We zagen veel plezier op het veld en veel teams hebben een stijgende lijn te pakken Zoals de jongkies van JO9-1 (5-2-winst op Walcheren JO9-2) en JO11-1 (8-1-winst op FC Dauwendaele JO11-2).

Jong Ambon JO11-2 – GPC Vlissingen JO11-2G 2-2

Jong Ambon JO9-1 – Walcheren JO9-2 5-2

Imairo (2x) en Aleksi (3x) waren de gevierde jongens bij JO9-1, maar de winst op Walcheren was vooral een mooie teamprestatie. De trainers Paul en Marco zien dat de ploeg flinke stappen maakt. ‘En dat is leuk om te zien.’

Imairo legt na de wedstrijd aan voor een strafschop.

Jong Ambon JO13-2 – RCS JO13-2 0-4

Jong Ambon JO13-1 – VCK JO13-1 6-2

Als er één ploeg verdiende om op voorsprong te komen was het SVJA wel, maar na een paar missers viel het doelpunt vlak voor rust zomaar aan de andere kant. 0-1 voor VCK. Maar SVJA liet het daar niet bij zitten. Binnen drie minuten was het alweer 2-1. Quincy reageerde attent bij een corner van Mika (1-1) en Aimár zette Tu met een steekbal voor de keeper (2-1). Na rust ging SVJA gretig door. Het werd 3-1 via Aimár, en ook de 4-1 nam hij voor zijn rekening (assist Quincy). Rowan tikte de 5-1 binnen (assist Aimár), zijn eerste goal van het seizoen. En Rumesa zorgde na een combinatie tussen Tu en Sena voor de 6-1. Het laatste doelpunt was van VCK dat uit een strafschop tegenscoorde. De zege van SVJA was dik verdiend.

SVJA in de aanval tegen VCK.

SVJA in de aanval tegen VCK.

Jong Ambon MO13-1 – Nieuwland MO13-1 1-0

JA domineerde de wedstrijd maar kwam heel lang niet tot scoren. Halverwege de 2e helft voorkwam Dewi met een fantastische redding dat Nieuwland op voorsprong kwam. Niet lang daarna soleerde Giulia langs de verdediging waarna Diëzz de winnende treffer kon maken. Eindstand: 1-0

Jong Ambon JO19-1 – Walcheren JO19-2 4-2

Domburg JO7-1G – Jong Ambon JO7-1 2-12

FC Dauwendaele JO11-2 – Jong Ambon JO11-1  1-8

Een wedstrijd waar met name het positiespel waar op de trainingen veel op  geoefend was uit de verf kwam. En na vele verliespartijen gewonnen werd…. en hoe!

We kwamen wat ongelukkig op een 0-1 achterstand, maar lieten niet de kopjes hangen maar zijn blijven voetballen.

Morrison op de laatste man positie lijkt een gouden greep. En met Jenar op links en Romano (Casper 2e helft) op rechts in de verdediging hadden we vandaag een solide verdediging die ook rustig opbouwde en voetballend onze voorhoede bereikte. De voorhoede die vandaag uiteindelijk 50% van de gecreëerde kansen verzilverde Shun (1x), Juarez (5x) en Giorghino (2x).

Na het tegendoelpunt kwam Dauwendaele er niet meer aan te pas, omdat de bal goed werd afgejaagd en wij ze constant onder druk hadden. En als Dauwendaele er al een keer uitkwam, waren we scherp in de omschakeling en veroverden heel snel de bal weer terug.

Het was plezierig om te zien dat de trainingsarbeid van de laatste weken in de wedstrijd door de ploeg werd omgezet in  goed positiespel en combinatievoetbal en geeft vertrouwen voor het verdere vervolg van de competitie.

Colijnsplaatse Boys JO15-1G – Jong Ambon JO15-1 0-8

ODIO MO15-1 – Jong Ambon MO15-1 1-3

SVJA nam een 1-0-voorsprong via Alexandra en ging daarmee de rust in. In de tweede helft maakte Odio gelijk, maar daarna liep SVJA verdiend uit naar 1-2 en 1-3 via Jasmin-mae

SVJA MO15 in Ossendrecht in actie tegen ODIO MO15.

SVJA MO15 in Ossendrecht in actie tegen ODIO MO15.

Switch to our mobile site