SVJA CUP opnieuw mooie voetbaldag!

13323431_1749297528640755_6354472734389843019_o

FC Sadap D2 uit Gennep/Cuijck, achteraf de terechte winnaar in de D-categorie.

 

Soms zijn er van die dagen dat je weer even weet waar je het allemaal voor doet. Afgelopen zaterdag was zo’n dag. 22 Molukse voetbalteams uit alle delen van het land, veel Moluks voetbaltalent, prima voetbalweer én vooral veel voetbalplezier. Alle ingrediënten voor een mooie voetbaldag!

Doesburg, Vught, Gennep/Cuijk, Moordrecht, Leerdam, Breda, Den Bosch, Ridderkerk, Assen………………Molukkers draaien hun hand er niet voor om, om voor een familieaangelegenheid óf feest in de auto te stappen en naar de andere kant van het land te rijden. Ook niet als het een voetbaltoernooi in een Zeeuwse uithoek betreft. Met de groeiende animo is de tweede editie van de SVJA CUP wederom een overweldigend succes geworden. Smullend van zoveel voetbalkwaliteit én beleving kwamen ook de vele toeschouwers aan hun trekken. Aan het einde van de middag werden de winnaars speler voor speler het terras op geroepen voor de traditionele balkonscène.

 

received_252965815064099

 

Bij de F-Pupillen werd dat het Middelburgse SV Jong Ambon. De Brabantse gelegenheidsformatie van Maluku Friends werd de grote winnaar in de E-categorie. Bij de C-junioren werd Maluku Zeeland O15 de nummer 1. De winnaar bij de D-pupillen heeft de organisatie uiteindelijk een slapeloze nacht opgeleverd. Door een gestaakte wedstrijd én een groot misverstand werd Maluku Friends D als winnaar gehuldigd terwijl dit bij nader inzien FC Sadap D2 had moeten zijn. Alsnog zullen deze kampioenen hun eerste prijs ontvangen, al zal dat mosterd na de maaltijd zijn.

Deze rimpeling voorkomt niet dat het verder een uitstekend verlopen dag is geworden die werd afgesloten met een mooie hoofdwedstrijd tussen Maluku Zeeland O17 en sv Walcheren.

Alle vrijwilligers van SV Jong Ambon, met name Ella & Agus Latumeten voor het bereiden van een heerlijke afsluitende maaltijd – Chantal Wolders voor het samenstellen van de lunchpakketten – “Vers Op Walcheren” voor het verzamelen én doneren van de kratjes EN de vele (Loterij-)sponsors, bedankt voor het realiseren van deze mooie voetbaldag!


 

SVJA Cup 2016SVJA Cup 2016jun 5, 2016Aantal foto's: 26

 

Switch to our mobile site