JEUGD (30): Aan kwalititeit ontbreekt het niet bij B1

Een gezellig drukke voetbalzaterdag op de Sprong. Maar liefst zeven jeugdwedstrijden stonden er op het programma. Hekkesluiter Jong Ambon B1 speelde thuis tegen koploper Arnemuiden B1. Gezien het verschil op de ranglijst zou je hier vooraf een tweetje op het toto-formulier invullen, echter Jong Ambon verraste. De eerste helft was Jong Ambon zelfs de betere ploeg. Er werd combinatie-voetbal gespeeld waarbij het duidelijk was dat het aan kwaliteit zeker niet ontbreekt. Koploper Arnemuiden had daar zichtbaar moeite mee. Arnemuiden was efficiënter en met een paar zeer doeltreffende spelers in de gelederen was het bij uitbraken vaak meteen raak. Ondanks een 0-2 achterstand vocht Jong Ambon zich terug en kwam het uiteindelijk op een 2-3 ruststand. Daarmee deed het zichzelf tekort.

De grote vraag was of ze het na rust met name conditioneel konden bijbenen. Dat bleek niet zo te zijn. Men kon niet meer de druk zetten en het spel tonen van de eerste 40 minuten waardoor de vissersploeg de voorsprong op het gemakje kon uitbouwen. Ondanks een zeer onrustig seizoen is B1 onder de bezielende leiding van clubman Marcel Leiwakabessy aan het bouwen aan een team, waaraan in de toekomst nog veel plezier beleefd kan worden. Arnemuiden kwam er na afloop in de kleedkamer achter dat men ondertussen kampioen was geworden, omdat concurrent Bevelanders 3 dure punten liet liggen.

Ruban de Queljoe in actie namens SVJA MP1.

Het was een drukke én gezellige zaterdag op de Sprong (archieffoto).

UITSLAGEN

SVJA MP1 – de Meeuwen MP1 3-21

SVJA ME1 – Terneuzen ME1 1-1 (0-1)

Een ontzettend leuke match waarbij de tweede helft geheel voor de Molukse meisjes was. Na een uitstekende assist van Fleur scoorde Sena de gelijkmaker. Ondanks dat Terneuzen niet meer gevaarlijk werd kon Jong Ambon de overwinning toch niet naar zich toe trekken. Sowieso een compliment voor SVJA ME1, omdat de Zeeuws-Vlaamse tegenstander de beste kaarten heeft op weg naar het kampioenschap.

SVJA F1 – vc Vlissingen F1 1-6 (0-4)

Feest op de Sprong omdat vc Vlissingen terecht kampioen is geworden.

SVJA E2 – vc Vlissingen E2 1-5

SVJA D2 – W.V.V. ’67 D2 13-0 (5-0)

De ploeg uit Woensdrecht kwam er niet aan te pas waardoor D2 nog steeds op koers ligt om als eerste te eindigen. Men heeft ondanks 2 verliespunten meer dan G.P.C. nog een onderling duel tegoed.

SVJA C1 – de Meeuwen C1 1-5 (0-3)

Een duel waarin de invallende D-pupillen Volkan (hij redde de eer) en Branchini de lichtpuntjes waren in de ploeg van C1.

SVJA B1 – Arnemuiden B1 2-7 (2-3)

G.P.C. F2 – SVJA F2 2-2

Terneuzen MD1 – SVJA MD1 0-1

Een zeer knappe prestatie tegen het veel hoger geklasseerde Terneuzen. Het was Noëmi die de bal op haar pantoffel nam en voor de eindstand tekende.

fc Dauwendaele D2 – SVJA D1

Een overwinning voor D1, waardoor men komende dinsdag thuis de kampioensschaal in de wacht kan slepen.

 

I.v.m. de opkomst zijnde “Meivakantie” worden de komende week de volgende competitie-duels vooruit gespeeld:

Maandag 18 april

SVJA MD1 – fc Dauwendaele MD1, 19.00 uur

Dinsdag 19 april

KAMPIOENSWEDSTRIJD D1!

SVJA D1 – Domburg D1, 19.00 uur

Woensdag 20 april

Serooskerke MP1 – SVJA MP1, 17.00 uur

Nieuwland C1 – SVJA, 19.00 uur

 

In de halve finale om de KNVB-beker heeft J.V.O.Z. D1 (met Reza Maipauw, Eszra Mual en Armandiaz Robijn-Picauly in de gelederen) gisteren in Amsterdam met 3-0 verloren van A.F.C. AJAX D1. Bij rust stond het nog 0-0 en had J.V.O.Z. de nodige kansen. Na afloop werd het drietal in de kantine getrakteerd door niemand minder dan Simon Tahamata en ging men trots op de foto met de Molukse voetbalheld.

IMG-20160416-WA0005

Switch to our mobile site