Voetbalkamp weer onvergetelijk!

Voetbalkamp weer onvergetelijk!

Afgelopen vrijdagavond vertrok de Jeugdafdeling, met zo’n 70 kinderen en 15 begeleiders, naar Nieuw-Haamstede voor het jaarlijkse Voetbalkamp. Na Ellemeet in 2013 en Nieuw-Haamstede in 2014,  ging de reis nu opnieuw naar groepsaccomodatie “de Schouwsche Boer”. Een sfeervol verblijf met een aparte eet- en feestzaal gelegen nabij bos, strand én zee.

MD1 goed bezig met haar corvee-dienst.

MD1 goed bezig met haar corvee-dienst.

De vrijdagavond stond, na het pasta-buffet, in het teken van een “Speurtocht” door het prachtige natuurgebied waarbij de C-junioren pas rond middernacht terugkwamen op de basis. Na een onrustige nacht werd de groep op zaterdag uitgebreid met de allerjongste voetballers die hadden gekozen voor alleen een dagprogramma. De pupillen gingen naar vermaakcentrum het “Kraayennest” en de junioren werden door een personal-trainer meegenomen naar het strand voor een “Voetbal-Bootcamp”.

De (Mini)Pupillen vermaken zich in het " Kraayennest".

De (Mini)Pupillen vermaken zich in het “Kraayennest”.

Bootcamp voor de junioren op het strand.

Bootcamp voor de junioren op het strand.

Na een “Voetvolley”-wedstrijd (20 tegen 20!) waar jong én oud aan deelnamen volgde in de namiddag een “Djembé-Workshop” voor de totale groep. Een gezellige boel, waarbij desondanks een aantal voetballers hun ogen niet meer open konden houden vanwege de vermoeidheid. Na het friet-en snackbuffet werd de avond vervolgd met een “Voetbal-Quiz”, waarbij Refaja Boera met de hoofdprijs aan de haal ging, én afgesloten met een “Kinderdisco” waarna de begeleiding deze nog tot in de late uurtjes verder invulling gaf.

Voetvolley voor jong én oud.

Voetvolley voor jong én oud.

De Djembé-Workshop zorgde voor heel veel muzikaal plezier.

De Djembé-Workshop zorgde voor heel veel muzikaal plezier.

Refaja won de Voetbal-Quiz.

Refaja won de Voetbal-Quiz.

De zondag kwam wat stroef op gang omdat velen toch wel wat moeizaam uit hun bed kwamen. Hierdoor kwam het “Flessenvoetbal”, tot ieders verdriet, te vervallen. Na het inpakken én opruimen ging de groep in colonne richting Veere voor de “Vossenjacht”. Daar hadden zich 14 vossen in het pittoreske stadje verspreid. Ouders en andere familie-leden van jeugdspelers die zich vermomd tussen de vele toeristen ophielden. Zo waren er een jonkvrouw, vissers, wegwerkers, een zakenman, een kapster, een cow-girl, een golfer en tal van galante dames. De één was makkelijker te ontdekken dan de ander en dat zorgde natuurlijk voor veel plezier.

De E-Pupillen op zoek naar de Vossen aan de rand van het Veerse Meer.

De E-Pupillen op zoek naar de Vossen aan de rand van het Veerse Meer.

Veere heeft voor iedere vos het juiste decor.

Veere heeft voor iedere vos het juiste decor.

De F-Pupillen in het pitoreske stadje Veere.

De F-Pupillen in het pitoreske stadje Veere.

Daniel Pattinama werd, als Molukse sportvisser uitgeroepen tot "Meest Originele Vos".

Daniel Pattinama werd, als Molukse sportvisser, uitgeroepen tot “Meest Originele Vos”.

Alle originele vossen op een rijtje.

Alle vossen op een rijtje.

Het onvergetelijke weekend werd, nota bene op de 57e verjaardag van de vereniging,  op sfeervolle wijze aan de rand van het Veerse Meer afgesloten. Een ieder ging vermoeid maar voldaan huiswaarts!

 

 

 

 

Switch to our mobile site