Jong Ambon aanstaande zondag op televisie bij NPO 1 (video)

Jong Ambon aanstaande zondag op televisie bij NPO 1 (video)

De naamsbekendheid van SV Jong Ambon zal na komende zondag groter zijn. Dan namelijk zal de Molukse sportvereniging het decor zijn in een aflevering van De Reünie. Dit kijkcijferkanon van de KRO, elke zondagavond goed voor zo’n 2,5 miljoen televisiekijkers, volgt de examenklas uit 1986 van de Prins Willem Alexander Mavo uit Vlissingen.

In de uitzending komen enkele oud-leerlingen met hun persoonlijke verhaal ondersteund door op locatie gemaakte filmpjes. Jeugdcoördinator Johnny Saija is één van hen. Hij vertelt over de zoektocht naar zijn Moluks-Nederlandse identiteit waarin zijn voetbalidool Simon Tahamata en de gijzelingsacties in de jaren ’70 een belangrijke rol hebben gespeeld. Uiteindelijk komt dit alles samen in zijn huidige rol bij SV Jong Ambon.

Op zaterdag 22 november jl. was een cameraploeg te gast op De Sprong en heeft hem de hele ochtend gevolgd. Op deze dag speelden de Meisjes C1 hun kampioenswedstrijd. De producent heeft vele uren materiaal terug moeten brengen tot een korte film waardoor lang niet alles van die dag te zien zal zijn. Hierbij een voorproefje met meer beelden van het kampioenschap, ter compensatie!

KRO De Reunie, zondag 18 januari NPO 1, om 21.20 uur (na Boer Zoekt Vrouw).

Switch to our mobile site